مطلب آزاد مطلب آزاد
|
چگونه يك خمير لطيف در آشپزي داشته باشيم
شايد تا به حال هنگام خريد نان، دستگاه بزرگي كه براي تبديل آرد به خمير با فرآيند همزدن را داخل نانوايي ديده باشيد كه اصطلاحا به اين دستگاه خمير گير مي گويند. اين دستگاه يكي از مهم ترين اجزا، داخلي نانوايي محسوب مي شود كه بدون آن نمي توان به توليد نان پرداخت. خمير گير در انواع مختلفي ساخته مي شود كه هر يك از آن ها قطعات بزرگي در خود جاي داده اند. يعني مجهز به يك موتور بزرگ و يك محفظه كه به آن پاتيل مي گويند به علاوه داخل پاتيل يك ميله قرار داد كه براي همزدن خمير كارايي دارد. اين دستگاه با قطعات بسيار مستحكمي كه داخل خود دارد مي تواند در كم ترين زمان به توليد نان بپردازد. خميرگير بيشتر در نانوايي هاي صنعتي كاربرد دارد. به طور كلي دستگاه خمير گير براي صرفه جويي در هزينه و زمان تآثير بسيار زيادي دارد. در ادامه ي مقاله به بررسي انواع دستگاه خمير گير و موارد كاربرد آن ها مي پردازيم.
انواع خمير گير دستگاه هاي خمير گير بر اساس حجم خميري كه مي توانند توليد كنند در اندازه و ابعاد گوناگون در انواع مختلفي ساخته مي شوند. اما معيار اصلي براي انتخاب اين دستگاه قابليت تحمل وزن آن هاست. همچنين دستگاه هاي خمير گير در دو مدل پاتيل باز يا بسته ساخته مي شوند كه جنس ان ها از استيل بوده و به راحتي قابل شست و شو مي باشد. دستگاه هاي خمير گير را مي توان بر اساس وزن به دو نوع خانگي و صنعتي تقسيم كرد. دستگاه خمير گير صنعتي: براي تهيه خمير در وزن هاي بالايي مانند 60 كيلو، 120 كيلو، 180 كيلو و 240 كيلو مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دستگاه مجهز به موتور پر قدرت پنجاه هرتز تك فاز و با 1440 دور موتور در دقيقه به سرعت بالا در كم ترين زمان نسبت به حجم آردي كه در خود دارد، خمير را با كيفيت بالا توليد كند. دستگاه خمير گير خانگي: براي تهيه خمير در حجم كم تر و با تحمل وزن هاي 8، 15، 20 و 40 كيلويي مورد استفاده قرار مي گيرد. كوچك ترين خميرگير در وزن 8 كيلويي در عرض چهل سانتي متر، طول پنجاه سانتي متر و ارتفاع هفتاد سانتي متر براي مصارف خانگي يا توليدي هاي كوچك شريني پزي به كار مي رود. مجهز به يك موتور 3 اسب بخار كه براي مصارف خانگي با ظرفيت كم پاسخگو مي باشد و در مدل هاي روميزي و قابل حمل ساخته مي شود. در مدل قابل حمل مجهز به چرخ هايي در زير دستگاه مي باشد كه به راحتي قابل جا به جايي باشد.
انواع خمير گير بر اساس بر اساس عملكرد و كاربرد خمير گير نانوايي: مجهز به يك پاتيل فلزي و يك چنگك براي همزدن خمير مي باشد. در اين دستگاه چنگك به صورت كج داخل ديگ فلزي قرار مي گيرد. خمير گير معمولي: در دستگاه خمير گير معمولي ديگ به صورت ثابت قرار مي گيرد و چنگك داخل آن به چرخش در مي آيد. خمير گير اسپيرال: اين دستگاه مجهز به يك ميله ي مارپيچ جهت همردن خمير مي باشد. در اين مكانيزم كاسه ي فلزي همزن و ميله ي آن هر رو به صورت دوراني به چرخش در مي آيند.
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |